Oplichters, appartementen, hitte en chocolade! - Reisverslag uit Cadier en Keer, Nederland van Yara Gilissen - WaarBenJij.nu Oplichters, appartementen, hitte en chocolade! - Reisverslag uit Cadier en Keer, Nederland van Yara Gilissen - WaarBenJij.nu

Oplichters, appartementen, hitte en chocolade!

Door: yaraoparuba

Blijf op de hoogte en volg Yara

27 Augustus 2011 | Nederland, Cadier en Keer

Hier dan toch maar een keer een reisverslag!

Nadat het de eerste dagen niet echt meezat door oplichters, n kamer zonder airco met 33 graden en geen tv, een paar verdwalen en in de verkeerde bus te hebben gezeten; begint het leven in Barcelona te wennen en beter te bevallen. De temperatuur is ietsje gezakt vandaag gelukkig en ik begrijp nu hoe ik de buslijnen moet lezen. De straten zijn nog steeds n raadsel, die zijn kilometers lang en lopen schuin, waardoor als je netjes rechtdoor loopt je opeens in n andere straat zit, heel verwarrend!

Gisteren 3 appartementen bekeken. De eerste 2 waren van schattige oude mannetjes. de laatste wil ik niet eens over praten zo goor en smerig was het daar, in een huis vol met mensen uit de Filippijnen en op de 7e etage zonder lift. 1e appartement had n prachtig uitzicht op de Sagrada Familia maar daar was ook wel alles meegezegd. 5e etage zonder lift en die man had daar 50 jaar gewoond. Wat te zien was aan het meubilair... alles leek bijna uit elkaar te vallen en kon zo een oudheidkundig museum in. Ook de geiser zag er niet heel betrouwbaar uit.

Het 2e appartement beviel stukken beter. het was schoon, ruim (3 slaapkamers en 2 badkamers!), en op zich een prima locatie niet ver van de Sagrada Familia. Supermarkt en fruitwinkels in dezelfde straat. Maandag ga ik nog een keer langs en hopelijk kan ik dan ook het contract gaan tekenen.

Voor de rest heb ik sinds gisteren 'les' van een Spaanse jongen. 18 jaar, opgeschoren kapsel en 2 oorbellen in zn rechteroor maar wel heel aardig. Vandag zijn we naar Parc Guell geweest en dinsdag gaan we naar Camp Nou. Na Parc Guell wilde ik toch een beetje cultureel doen en ben ik naar een museum geweest. Uiteraard wel een leuk museum, het chocolade museum! Daarna heerlijke chocolade gekocht bij de museumwinkel dus ik ga zeker nog eens terug!

Woensdag moet ik uit mn kamertje en dat vind ik helemaal niet erg. er woont bijna niemand op mijn gang, het ontbijt is niet lekker en het is er bloedheet. Maar gelukkig liggen de metro en de bussen om de hoek. Het eten is prima, McDonalds smaakt hier precies hetzelfde alleen dan natuurlijk zonder de frietsaus:( 1 dag lekkere tapas gegeten en 1 dag absoluut niet dus vandaag zou weer lekker eten moeten komen als het goed is!

voor de rest valt er niets meer te vertellen behalve wellicht mijn Spaanse nummer: 0034-667374530.

Zodra ik een vast adres heb laat ik dat natuurlijk weten want de muren zijn kaal genoeg voor heel wat kaartjes!

Hasta pronto!

• 27 Augustus 2011 - 12:54

INDY:

eej yara hoe is het daar in het apartement bevalt het je goed hoe is het weer daar bij ons is regen ge west met wind veel wind dus niet zon lekker weer koud buiten en is het eten daar lekker of niet nouwjaa ik hoor wel van je op skype of hyves enanders bellen we nog wel groetjes uit gulpen

• 27 Augustus 2011 - 14:07

Carla:

Hoi Yara,

Niet te vaak naar het chocolade museum. Haha (neem maar een stukje mee als je terug komt). Je moet zeker naar Gaudi gaan zeer de moeite waard. Weet jezelf natuurlijk ook wel en zeker een salsa bar bezoeken.
    Hoop dat het goed komt met het appartement en geniet er maar van.

Groetjes Carla

• 29 Augustus 2011 - 06:12

Ien:

Hey Yara, ik hoop dat het lukt om het appartement te bemachtigen. Klinkt in ieder geval goed. Hopelijk is deze verhuurder wel betrouwbaar. Je hebt al het een en ander gezien en ervaren, dus je kunt ons in no time wegwijs maken. Nog 6 weken en dan kunnen we samen chocolade kopen (alhoewel ik kan beter met je mee gaan lijnen, want ik zit op het verkeerde spoor met de kilo's). Geniet toch maar van die warmte, want wij snakken naar een beetje zon. Hopelijk is in oktober nog een tuutje voor ons over. dieje Ien