Londen en hard studeren!
Door: yaraoparuba
Blijf op de hoogte en volg Yara
05 December 2011 | Spanje, Barcelona
Het laatste weekend van november ben ik naar Londen geweest om daar Wayne en Laurens te bezoeken. Wayne was zo lief om zijn bed af te staan aan mij gedurende 3 nachten (waarvoor dank!) dus die slaapplek was al snel geregeld! Na een prima vlucht met Easyjet (veel beter dan Ryanair!) was daar al de eerste tegenvaller: door het grote aantal binnenkomende vluchten was het vreselijk druk bij de douane en miste ik mijn bus. Gelukkig had ik wel een plekje in de bus een half jaar later weten te bemachtigen dus met wat vertraging stond ik alsnog in hartje Londen midden in de nacht. Wayne en zijn andere bezoekster hadden het plan opgevat om om 2u snachts (voor mij was het eigenlijk al 3u door het tijdsverschil) te gaan stappen in de grootste homoclub van Londen. Dit was een hele....hm hoe zal ik het noemen, ervaring. Veel te veel dingen gezien die niet perse hadden gehoeven in ieder geval! uiteindelijk dan toch om half 5 in mijn bedje en helaas ging de wekker alweer genadeloos om 8u!
Ik had namelijk om 9u met Laurens afgesproken om te gaan ontbijten. Dit kon niet op een ander tijdstip omdat zijn ouders ook op bezoek kwamen. Na eerst even verdwaald te zijn geweest en ruzie met de automaat te hebben gehad zat ik dan toch in de goede metro. Helaas was een uurtje bijkletsen veel te kort maar niks aan te doen! De rest van de dag besteed aan winkels kijken, een speciale wijk bezoeken en nog meer winkels kijken met Wayne en Dide. 's avonds nog even de Big Ben en de London Eye by night bekeken en toch maar weer eens op tijd het bedje in gedoken want de wekker zou weer vroeg gaan!
Zondag zijn we gaan ontbijten bij The Breakfast Club. Typisch engels ontbeten met bagels en pancakes die heerlijk smaakten! Daarna naar de Primark geweest, absoluut geen aanrader op zondag! Denk: 4x zo groot als Primark Luik, 10x zo druk en maar 8 stuks per keer in de kleedkamer. Meer dan 8 stuks? Opnieuw aansluiten in de rij van 50 vrouwen aub! Niet dus! Stiekem gepast in de winkel (mocht uiteraard niet) en weer veel te veel meegenomen. Gelukkig waren ze aan de kassa wel efficient en snel. Daarna ook de rest van de winkels in het centrum nog gedaan en een frozen yoghurt ijsje gegeten. Gezond en lekker! Ook de M&M world was niet overgeslagen, een 4 verdiepingen tellend gebouw dat vol stond met alles waar maar M&Ms opkonden: pyjamas, speelgoed, ondergoed, bekers, sleutelhangers en natuurlijk M&Ms in alle kleuren! Daarna had ik nog een lunchafspraak staan met iemand die ik nog van school kende maar door wat miscommunicatie zagen wij elkaar pas een paar uur later onder het genot van een glas wijn ipv een lunch. Ook dit was weer veel te kort maar er was nog veel te doen in Londen! We wilden naar de kerstmarkt in Hyde Park en tot onze verrassing stond hier een volledige kermis bij en was de kerstmarkt typisch Duits. Jeej! Lekker champignons in knoflooksaus, poffertjes en gluhwein gehad. En natuurlij mijn favoriet: druiven met chocolade hmm! Uiteindelijk zijn we nog in een typisch Amerikaans restaurant (TGI Fridays) beland alweer we om 23.15 een overheerlijke hamburger voorgeschoteld kregen. Weer laat in bed en wederom ging mijn wekker weer veel te vroeg! Ik moest er om 4.15 uit omdat mijn bus naar het vliegveld al om 5.00 vertrok. De douane was drukker dan druk (WizzAir heeft 14 vertrekkende vluchten binnen 30min en dat kon het airport niet aan) en ik heb rennend mijn vliegtuig nog gehaald, fioew! Al met al was het een superleuk weekend en wil ik zeker nog eens terug want ik ben nog steeds niet bij Harrods geweest en ook een musical was niet meer gelukt! Genoeg redenen om terug te keren dus:)
Voor de rest is het heel druk op school, veel toetsen , presentaties en andere zaken. We hebben deze week vrij op maandag, dinsdag en donderdag maar dit is ook wel echt nodig om de grote hoeveelheid huiswerk af te maken. En donderdag komt papa al! Daardoor ben ik een heel weekend kwijt en moet ik danig vooruitwerken. Zodra papa in het vliegtuig stapt heb ik 3 presentaties en 2 toetsen die die week op mij wachten. De laatste week voor de kerstvakantie zijn er ook nog wat toetsen, een bezoek aan de wijnkelder en wat deadlines voor werkstukken gepland. Drukdrukdruk dus voordat ik eindelijk op 23 december in het vliegtuig richting Eindhoven stap! Duimen jullie mee dat het die dag niet sneeuwt en ik ook echt daadwerkelijk kan landen?
Tot snel!
xx