Rollercoasters, regen in de woestijn en veel, heel - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Yara Gilissen - WaarBenJij.nu Rollercoasters, regen in de woestijn en veel, heel - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Yara Gilissen - WaarBenJij.nu

Rollercoasters, regen in de woestijn en veel, heel

Blijf op de hoogte en volg Yara

11 December 2012 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi

Netjes binnen een maand weer een verslag geplaatst! Toch niet verkeerd als je je bedenkt dat ik 2 weken bezoek heb gehad...

Maar voordat de familie eindelijk arriveerde kreeg ik nog even bezoek van Marieke, een meisje dat samen met mij bij KoKo is begonnen. Ik moest gewoon werken en zij wilde veel zien dus erg veel hebben we niet samen kunnen doen maar voor een fatsoenlijk ontbijtje (lees: iets anders dan droge cornflakes) en een lekker dinertje bij de Mexicaan ben ik natuurlijk wel te porren! Al met al was het heel gezellig, en zeker toen bleek dat we allebei 'plat kalden'! Op donderdagavond heb ik Marieke weer uitgezwaaid en toen was ik nog slechts een nachtje slapen verwijderd van het langverwachte bezoek...

Na een lange nachtvlucht en een reisje vanaf Dubai Airport waren ze toch sneller dan verwacht bij mijn hotel en het was alleen maar een stoplicht te danken dat ik net voor hun in het hotel was om ze te verwelkomen :) 's Middags al meteen heerlijk genoten van een heerlijke Friday Brunch (je kunt tradities maar beter meteen omarmen!) en er zijn heel wat wandelingetjes naar het buffet gemaakt die middag...Daarna nog even lekker bij het zwembad gelegen (de rest geslapen) en vroeg naar bed! De dag erna was ik gelukkig ook nog vrij en hebben we weinig anders gedaan dan van de zon en het zwembad genoten, fijn om daar eindelijk een keer te liggen in plaats van er altijd maar langs te lopen! Daarna volgden nog enkele werkdagen maar dat weerhield me er natuurlijk niet van om mijn lunchpauze aan het zwembad door te brengen om wat straaltjes zon mee te pikken (na 2 weken vakantie hier zijn ze bruiner naar huis gegaan dan ik) en ze de hele kaart van de Mexicaan te laten proeven. Ook zijn we naar de enorme moskee geweest en hebben we heritage village met een bezoekje vereerd. Uiteraard kon een winkelcentrum niet worden overgeslagen en heeft Senna ondertussen heel wat Hello Kitty winkels gezien!

Op mijn laatste werkdag van de vakantie moest ik nog even hard 'werken', we moesten om 4 uur klaar zijn voor een rondleiding door Ferrari World inclusief het uitproberen van alle attracties. Ivo mocht gratis mee (ja ik heb een aardige baas!) en uiteindelijk zijn pap en Wendy ook nog goedkoop mee kunnen gaan. De rondleiding hebben we overgeslagen en we zijn meteen doorgegaan naar de attracties. Dankzij Wendy zat uiteindelijk iedereen in de snelste achtbaan ter wereld, 220 kilometer per uur binnen 5 seconden na de start... Ik als achtbaanhater kneep m behoorlijk toen we in de beugels zaten en ik geloof dat ik niet de enige was... Miljaar wat ging dat snel! Gelukkig ging hij niet over de kop en viel het reuze mee en was ik toch maar blij dat ik het had gedaan! Alleen bij het uitstappen moest ik toch nog even de aandacht hebben van alle wachtenden, aandachttrekker als ik ben...Door alle snelheid stond ik te trillen op mijn benen en belandde mijn been tussen de achtbaan en het platform in. Auw! Een zeer beschamende positie tot gevolg waar pap me niet uit kon krijgen en de medewerkster was alleen maar in paniek. Gelukkig had Ivo zn boerenverstand niet verloren in de achtbaan en hij heeft me eruit getrokken. Na een bezoekje aan de eerste hulp met een golfkarretje deed het toch wat meer pijn dan gedacht. Een slechte nacht was het gevolg en met lopen voel ik het nog steeds. Maar je moet er wat voor over hebben om in die achtbaan te zitten zullen we maar zeggen!

Een slecht begin van de vakantie maar het mocht de pret niet drukken. Na weer een Friday Brunch (hij was toch wel erg lekker de eerste keer) zijn we op zaterdag naar Dubai vertrokken. Met Sacha 'even' een rondleiding gekregen van Susan door het hoogste hotel ter wereld (klein en fijn kennen ze niet hier, alles moet groter, hoger en beter dan de rest van de wereld) konden we 1,5 uur later weer onder de indruk naar buiten. Voor wie denkt, wie is Susan? Ik refereer graag terug naar de reisverslagen van Aruba en Barcelona :) Zij werkt in dat hotel dus de gelegenheid om daar een kijkje te nemen konden we niet laten schieten.

De dag erna lag ik geveld door wat onbekende pijnen de hele dag op bed maar de rest van de familie is de Nationale Dag van de Verenigde Arabische Emiraten wel gaan vieren (ze bestaan al 41 jaar hier...) Er was een parade, een speciale fonteinshow en vooral heeeel veel mensen naar ik heb begrepen. De rest van de week heb ik heel veel tijd doorgebracht in winkelcentra (Victoria's Secret was eindelik open!) maar heb ik ook nog wat toeristischere dingen gedaan. We zijn in de Burj Khalifa geweest, (uiteraard) het hoogste gebouw ter wereld en van daaruit hadden we een mooi panorama uitzicht over Dubai. Ook ben ik met Pap, Anita en Ivo op woestijn safari geweest en vooral het crossen door de woestijnduinen zal ons nog lang bijstaan..Wel begon het na een tijdje gigantisch hard te regenen en onweren, raar idee in de woestijn. Het bleek plaatselijk te zijn want in Dubai en Abu Dhabi hadden ze nergens last van gehad kennelijk..We hebben ook nog een kijkje genomen op de palm eilanden maar veel is niet toegankelijk dus dat was niet bijster boeiend.

En op vrijdagochtend was de pret alweer over. Ik was zeer blij dat ik niet mee hoefde en al sneeuw zou zien! Hopelijk valt de sneeuw nu en niet meer als ik terugkom...Op zaterdag met een beginnend griepje op bed gelegen en op zondag begon mijn stage helaas weer. Ik zit een beetje tussen 2 afdelingen in dus het is niet bijster boeiend op het moment (valt wel te zien aan de lengte van dit verslag denk ik) maar vanaf volgende week mag ik eindelijk met collega's mee naar de mensen toe.

Voor wie zich afvraagt, wat ga je daar nou doen met kerst? Dat is heel simpel: werken! Er gaan behoorlijk wat mensen op vakantie en ik ben de enige die de taken van de PR & Marketing manager en van de sales coordinator kan overnemen dus rustig aan doen zit er niet bij.. Wel hopen we nog met alle stagiaires ergens lekker te gaan eten dus dat moeten we maar snel eens plannen!

En over 79 nachtjes (ik heb echt niks beters te doen nee) ben ik alweer thuis! Hopelijk niet voor lang want ik ben hard op zoek naar een leuke baan in het buitenland, ik moet natuurlijk wel iedereen blijven voorzien van een leuke vakantiebestemming!

Voor nu, ik ga toch nog maar even werken en ik zal jullie snel weer updaten als er iets boeiends gaat gebeuren!

Masalama!

ps. Voor wie zich afvraagt wat dat veel vlees in de titel doet, Ivo weet het antwoord :)

• 28 December 2012 - 23:59

Indy:

Hallo yara in maart kom je weer terug naar nederland
    Was het leuk het bezoek van Paul Wendy en natuurlijk senna
    Hoe is het met werken
    Daar zal het wel lekker waRm zijn
    Hier is het aleen maar koud regen in Nederland
    We moeten ook nog eens skype
    Groetjes uit gulpen van ons alle vier doei